PARE DE DIA

PARE DE DIA

divendres, 5 de desembre de 2014

A CONTRAMARXA


Avui parlaré de seguretat viària (i no de mètodes anticonceptius, per si us havíeu estranyat!). Les cadiretes dels cotxes són una despesa obligatòria i necessària per als pares d'avui en dia. De vegades en tenim una o dos per xiquet o alguns tres. Però, realment, el que crec que importa no és la quantitat sinó la qualitat.
Fa uns mesos a la nostra filla gran (ara 4 anys) li vam haver de canviar la cadireta (anava en un grup 1, fins 18 quilos), vam estar mirant quina ens pareixia la més segura, cosa que vam tindre molt en compte amb la primera cadireta.
Així que navegant per internet, i fent l'enèsima tesi (la primera cadireta, la trona, els carros, les motxilles portabebès, els bolquers de tela, etc.) vam trobar dos pàgines molt interessants: retensión infantil i acontramarcha. Us en recomane la lectura.
Parlen de cadiretes que van en sentit contrari a la marxa per a xiquets més grans. La dada més impactant és que aquestes cadiretes són un 500% més segures que les que van en sentit de la marxa: es veu que la musculatura del coll no arriba a estar preparada fins els 4 o 5 anys per resistir un accident, i la proporció cap/cos és diferent en els xiquets que en els adults, per la qual cosa la decapitació (interna) és una de les causes més habituals de mortalitat infantil en els accidents de cotxe.
Amb aquestes dades vam acabar comprant una cadireta a contramarxa, clar. I per tant la nostra filla va canviar d'anar de cara a la marxa a mirar cap enrere amb tres anys complits. Quasi tota la gent a qui ho hem dit s'ha estranyat i ens ha preguntat si no es mareja, si ha acceptat bé el canvi, si va còmoda... Per a tots ells i els qui s'ho estiguen pensant, ací van algunes impressions i curiositats del canvi:
  • Hem vist que si algú de nosaltres seu darrere amb ells estem cara a cara, i les converses es faciliten.
  • Anant en el sentit contrari a la marxa les coses tarden més a desaparèixer del camp visual dels xiquets, per la qual cosa poden gaudir més del paisatge i veure les cares dels conductors i tripulants dels altres cotxes. És molt divertit escoltar què fan els vehicles que dus al darrere. Perquè veja millor, hem llevat el recolzacaps del seu costat.
  • Les cames doblegades "a la índia" no li resulten més incòmodes que dur-les penjant o sobre el seient del davant. No n'ha fet mai cap comentari.
  • El canvi li va provocar més gràcia que estranyesa, potser perquè va coincidir amb l'arribada del germà, que també du una cadireta a contramarxa (grup 0+).
  • Com a punt negatiu, l'accés a la plaça que queda lliure entre les dues cadiretes s'ha complicat bastant. Però tot s'arregla amb una mica de flexibilitat!
  • Un altre desavantatge: a Castelló és difícil, o directament impossible, trobar les cadiretes a contramarxa més segures del mercat (vegeu l'entrada sobre el Plus Test de Suècia). Toca fer un viatge a València, però és una bona excusa.
Un deixe un vídeo amb una comparativa, vosaltres mateixos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada