PARE DE DIA

PARE DE DIA

dilluns, 9 de novembre de 2015

"ME LO PIDO" UN VIATGE ALS CATÀLEGS DE JOGUINES

Des de el dia 2 de novembre, a falta de pràcticament dos mesos per a Nadal, ja hi ha a les nostres bústies els típics càtalegs de joguines de les tendes i grans superfícies. La televisió (això m'han dit) comença a llençar els seus cants de sirena per dir-nos allò que hem de regalar en aquesta època.
Sembla impossible fugir d'aquesta dinámica. A mi, per costum, m'agrada fullejar aquests catàlegs per veure tendències o veure que només un percentatge molt baixet del que allí apareix compleix les meues expectatives sobre una bona joguina.
Aquest any, a diferencia dels altres, he (hem) decidit que a casa nostra no estiguen presents, per tal d'evitar aquesta influència a l'hora d'escriure la carta als reis mags. Però fugir de la influència del mercat és molt difícil: estan l'escola, els aparadors de les tendes, les cases dels amics... almenys la mitiguem, supose.
L'any passat ja vaig fer una entrada en aquest bloc referent a aquest tema, de la qual rescate alguna cosa per a aquest. Crec que el joc és molt important per al futur i el present dels nostres xiquets i xiquets, per tant quan trobe que una joguina no ajuda al desenvolupament del joc sinó que castra les possibilitats de gaudir de la imaginació i la llibertat que donen altres joguines, m'enfureix.
Segur que molts de vosaltres ja teniu la casa ben assortida de catàlegs de joguets, amb els seus apartats per edats, sexe (les pàgines rosa són per a xiquetes, crec), i tipus de joguet.
Fa un temps vaig trobar aquesta guia del joguet i em va semblar prou clara i coherent.
Per a mi hi ha tres pilars bàsics en els joguets:
  1. Que tinguen més d'un ús (moltes vegades són ells mateixos els qui ens els descobreixen).
  2. Que siguen de fusta o materials naturals, a banda de ser atractius, sense haver d'utilitzar sons i llums.
  3. Que no tinguen imatges corporatives (és a dir, Monster High, Hello Kitty, Violeta, Tortugues ninja, Star wars, Barça, Real Madrid), creadores de consumistes potencials en un futur.
A Castelló i voltants hi ha tendes especializades en joguines i jocs que poden ajudar-vos a trobar la joguina ideal per als vostres xiquets i xiquetes (si voleu alguna recomanació contacteu-me i vos dic, per no fer publicitat ací).
Demaneu amb seny i recordeu que vosaltres també podeu jugar encara, amb els vostres fills o amb els amics. No per ser adults hem de deixar de jugar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada