PARE DE DIA

PARE DE DIA

dilluns, 11 de juliol de 2016

L'ESCOLA ACTIVA (I)


Fa uns dies vaig tindre el plaer de participar en la 2a edició del curs d'estiu "Humanització en l'assistència a la dona i la primera infància", un curs amb gent de molt reconegut prestigi en el món de la criança i amb el despertar cap a la consciència educativa: Carlos González, Júlio Basulto Rosa Jové, entre d'altres, i també gent més propera, com Eva Mateo, i alguns dels companys de l'hospital de la Plana a Vila-Real de la Directora, Débora Garduño Egea, comare i professora a l'UJI.
La temàtica del curs era ben clara: intentar que els professionals que treballen amb embarassades, pares i mares i amb xiquets i xiquetes de totes les edats tinguen un tracte més humà, més respectuós.
A finals del mes de març Débora em comentà la possibilitat de fer una de les sessions del curs d'estiu per parlar del que passa desprès de la primera infància, cap als tres anys, que parlara de la meua visió de l'escola activa (viva, lliure, alternativa, democràtica, waldorf, montessori, etc), quina il·lusió i quina responsabilitat!
De manera que, al cap de quatre mesos, divendres passat allí estàvem jo i la meua companya de feina Ester Pons, amb el seu saber estar i fer, preparant la sessió: Una aproximació a l'escola activa.
La sessió es dividia en dues parts. La primera, vivencial, on les participants tenien uns 45 minuts per moure's per l'espai de l'aula de teatre Carles Pons on hi havia diferents propostes: Jocs de Taula (individual i en grup), manualitats i pintura, modelatge amb argila, música, disfresses i espai de lectura i diàlegs. I la segona, una part més teòrica on vaig presentar la meua visió del nou paradigma de l'educació dins de l'escola activa.
En uns dies us conte la nostra experiència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada